Twee keer succes in één jaar tijd

Het is januari 2018 wanneer Arjan Veldkamp zich meldt bij BLIK met een duidelijk doel voor ogen; de overstap van het Sociaal naar het Fysiek Domein nader onderzoeken. Wat daarop volgt is een mooie reis met een verrassende eindbestemming.   

Kort na het afronden van zijn opleiding Personeel & Arbeid start Arjan in 2005 zijn loopbaan bij de afdeling Bijstand en Uitstroom bij de gemeente Zwolle. De daarop volgende jaren werkt hij met veel plezier in verschillende functies in het Sociaal Domein. Na verloop van tijd ontstaat bij Arjan de behoefte om meer projectmatig te gaan werken. ‘Werk in het Fysieke Domein bij Zwolle sprak tot mijn verbeelding vanwege de verscheidenheid aan ruimtelijke projecten. Daarom ben ik naast mijn werk een Projectmanagement-opleiding gaan volgen’, vertelt Arjan.  

Regie

Een opleiding die enkele jaren later mooi van pas komt. ‘Toen in januari 2018 bekend werd dat mijn afdeling Werk Reïntegratie en Arbeidsontwikkeling samen met Wezo verder zou gaan in TIEM besloot ik regie over mijn loopbaan te pakken en aan te kloppen bij BLIK. Ik wilde namelijk graag bij de gemeente Zwolle blijven werken. Een maand later startte ik mijn loopbaanbaantraject om te verkennen hoe daadwerkelijk de overstap te maken naar het Fysiek Domein. En te onderzoeken of de werkzaamheden van projectleider die ik voor ogen had, pasten bij mijn talenten en drijfveren.  

In detail

Arjan start met de Talenten Motivatie Analyse (TMA); een instrument dat inzichtelijk maakt wat je behoeften zijn zodat je goed weet waar jouw talenten liggen en of je nog ontwikkelwensen hebt. De analyse doet op basis van je drijfveren ook een voorspelling van de competenties die in aanleg aanwezig en makkelijk ontwikkelbaar kunnen zijn. Arjan: ‘Ik stond versteld van de uitkomsten. Op basis van mijn antwoorden las ik een samenvatting van wie ik was. Tot in detail klopte het!  Vervolgens mocht ik werken aan een Mobiliteitsplan. Met de uitkomsten van mijn TMA kon ik heel precies en onderbouwd aangeven wat mijn sterke punten waren en op welke punten ik mij kon verbeteren. Het plan kreeg steeds meer vorm en ik kreeg zin om mijn CV en LinkedIn te updaten’.

Kans

Periodiek had Arjan afspraken met zijn loopbaancoach. ‘Hij gaf me tips, haalde me uit mijn comfortzone en zette mij in mijn kracht door de juiste vragen te stellen. Eind februari had ik al mijn eerste ‘netwerkgesprek’. Gewoon een kop koffie drinken met het hoofd van de afdeling waar ik graag wilde werken. Dat resulteerde in een succesvolle sollicitatie voor de functie van Junior Projectleider. Een jaar lang mocht ik het vak leren en uitzoeken of het iets voor mij was. Wat een kans! Zelf verdiend, maar wel met de nodige tips en trucs van BLIK’, vertelt Arjan blij.

Conclusie

In september 2018 start Arjan vol energie aan zijn nieuwe klus. ‘Vanaf het begin heb ik zorgvuldig gekeken naar wat een baan als Projectleider met zich meebrengt. Ik kon daarvoor ook weer bij BLIK terecht. Periodiek zaten we om tafel om mijn ervaringen te bespreken en uiteindelijk om te onderzoeken of het functieprofiel op de lange termijn zou passen bij mijn competenties en drijfveren. Hierbij kon ik de uitkomsten van mijn TMA erg goed gebruiken. Na ruim een half jaar meedraaien kwam ik tot de conclusie dat het projectleiderschap me toch niet paste. Ik ben meer een adviseur dan een regisseur en pas toch beter in het Sociaal Domein. Dus heb ik in goed overleg met mijn afdelingshoofd besloten te stoppen met de klus.’

Succes

Maar Arjan zit echter niet stil. Tijdens een netwerkgesprek met een oud-collega uit het Sociaal Domein hoort hij dat er een vacature is in haar team die hem op het lijf geschreven is.  Ik solliciteerde, wederom met succes. Ik ben ontzettend blij met mijn nieuwe baan als Procescoördinator Sociaal Wijkteam! Een loopbaantraject van ruim een jaar heeft mij tweemaal succes gebracht. Ik kan het iedereen aanraden die twijfelt of gewoon bevestigd wil zien dat hij op de goede plek zit.’